DirektPress byter till Ifrågasätt

By november 5, 2018Nyheter

Kommentarsmöjligheterna förbättras när DirektPress sajter StockholmDirekt och GöteborgDirekt byter ut Disqus mot Ifrågasätt. Lanseringen sker i dag, den 5 november.

Hampus Jarnlo, redaktionschef StockholmDirekt.

Hampus Jarnlo, redaktionschef StockholmDirekt.

– Kommentarsfältet är en viktig del av vår lokaljournalistik, men kommentarerna har inte alltid kommit till sin rätt på StockholmDirekt. Ifrågasätt har bevisat att de kan skapa ett bättre samtalsklimat och därmed öka värdet av läsarnas inspel, synpunkter och expertis. Vi ser fram emot det nya samarbetet och är övertygade om att det kommer lyfta våra produkter – både sajten StockholmDirekt och DirektPress andra tidningar, säger Hampus Jarnlo, redaktionschef för StockholmDirekt.

Med DirektPress som partner till Ifrågasätt ökar synergierna också för Ifrågasätts andra samarbetspartners och nyttan för användarna med en gemensam tjänst för svenska nyhetsmedier blir större, eftersom Ifrågasätts användare kan använda samma inloggning för att kommentera på DirektPress som hos alla andra Ifrågasätt-partners.

Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

– Vi tycker att lokaljournalistik är oerhört viktig, och större engagemang från besökarna och bättre kontakt mellan redaktioner och läsare tror vi leder både till bättre journalistik och större förtroende för medierna. I det arbetet vill Ifrågasätt spela en nyckelroll, säger Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

Ifrågasätt erbjuder en kommentarstjänst för mediesajter som möjliggör smidig interaktion med och mellan läsarna i digitala nyhetsmedier samtidigt som näthat och nättroll stävjas. Med Ifrågasätts algoritmer och modereringsverktyg uppmuntrar Ifrågasätt till en faktabaserad och transparent debatt i god ton. Fler besökare som stannar längre och återkommer oftare ger också sajterna bättre möjligheter till ökade intäkter. Ifrågasätt används på ett flertal svenska nyhetssajter. Förutom på DirektPress sajter finns Ifrågasätt även på bland annat Dagens Nyheters, Göteborgs-Postens och Dagens industris webbsajter, och fler är på gång.